Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

 

Szerződés hatálya

Ezen Általános Szerződési Feltételek a Megaweld Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság (továbbiakban: Szolgáltató) által az hegesztogepbolt.hu weboldalon (továbbiakban: Webáruház) keresztül nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (a továbbiakban: Ügyfél) jogait és kötelezettségeit tartalmazza (Szolgáltató és Ügyfél a továbbiakban együttesen: Felek). Az ÁSZF minden jogügyletre és szolgáltatásra vonatkozik, amely a weboldalon keresztül történik.

 

A Webáruház üzemeltetője:

Név: Megaweld Kft.

Székhely: 2600 Vác, Szabó Károly utca 3.

Cégjegyzékszám: 13-09-205703

Adószám: 27941694-2-13

Bankszámlaszám: 10401103-50526971-68541001

Nyilvántartó Bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága

Email cím: info@hegesztogepbolt.hu

Telefonszám: +36 70 226-3563

 

A Szerződés megkötése

A Webáruházon keresztül megvásárolható termékek lényeges tulajdonságait, jellemzőit, a termékek használatára vonatkozó utasításokat a konkrét termékcikk információs oldaláról lehet megismerni, valamint a termék részletes tulajdonságait az esetlegesen mellékelésre kerülő használati utasítás tartalmazza. A termék információs oldalát a Felek nem minősítik a Szolgáltató által az Ügyfél irányába közölt ajánlattételi felhívásnak.

A Webáruház honlapján történő regisztráció önkéntes. A regisztráció írásban, egy online adatlap kitöltése és elküldése útján történik, és feltétele, hogy a felhasználó a jelen üzletszabályzatot elfogadja, és annak rendelkezéseit magára nézve kötelezőnek ismerje el. A regisztráció során az Ügyfél által megadott személyes adatokat a Szolgáltató a Webáruházban található Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltak szerint kezeli. Még nem regisztrált vásárlóknak – amennyiben megrendelést szeretnének elküldeni a Webáruház részére – nem feltétlen szükséges regisztrálniuk, azonban köteles hiánytalanul kitöltenie a megrendelés űrlapját. Ennek részeként köteles megadni a nevét, email címét, szállítási és számlázási címét. Az Ügyfél kijelenti, hogy az itt megadott adatok valósak.

Az Ügyfél “Megrendelés” gombra történő kattintással szerződéskötési ajánlatot tesz az információs oldalon található termék megvételére, egyidejűleg elfogadja ezen Általános Szerződési Feltételeket.

A fenti szerződési ajánlat megérkezését a Szolgáltató haladéktalanul, de legkésőbb annak megérkezését követő 48 órán belül emailben automatikusan visszaigazolja. Visszaigazolás hiányában vagy a visszaigazolás késedelmes teljesítése esetén az Ügyfél ajánlati kötöttsége megszűnik. Az ajánlat megérkezésének jelen pont szerinti automata megrendelés visszaigazolása nem minősül az Ügyfél által közölt szerződéskötési ajánlat elfogadásának.

Az Ügyfél szerződéskötési ajánlata csak akkor minősül elfogadottnak, ha a megrendelés rögzítését a Szolgáltató elektronikus úton visszaigazolja az Ügyfélnek (A megrendelés státusz módosítása megtörténik és állapota „Visszaigazolva” lesz).
Az Ügyfél a „Megrendelés” gomb megnyomásával elismeri, hogy jelen ÁSZF, valamint az Adatkezelési tájékoztató rendelkezéseit megismerte és elfogadja, a rendelés menetével tisztában van, továbbá az Adatkezelési tájékoztatóban részletezett adatkezelésekhez hozzájárul.

Jelen ÁSZF alapján létrejövő egyedi szerződések nem kerülnek iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerülnek megkötésre, nem minősülnek írásbeli szerződésnek, és magyar nyelven íródnak. Jelen ÁSZF magatartási kódexre nem utal.

A Webáruházban minden áru képpel és leírással kerül bemutatásra, amely megkönnyíti a vásárló számára az áru kiválasztását és a vásárlás melletti döntést. Mindezek mellett felhívjuk a figyelmet arra, hogy az oldalakon található képek csak illusztráció céljára szolgálnak, a tényleges termékek eltérhetnek a képen látottaktól. Továbbá felhívjuk a figyelmet arra, hogy a termékek leírásai a forgalmazó által nyilvánosan elérhető leírások, amelyek a termék feltöltésekor a forgalmazó által elérhetőek voltak. Előfordulhat, hogy a termék leírását/paramétereit a forgalmazó már módosította, így weboldalunkon eltérő leírást/paramétert olvashat. Kérjük, hogy minden ilyen esetben a forgalmazó által megadott paraméterek tekintse aktuálisnak.

 

A megrendelések visszautasítása

Amennyiben a megrendelt termék nincs készleten, és nem beszerezhető, a Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy ne fogadja el az Ügyfél megrendelését. Ebben az esetben az Ügyfél által teljesített fizetés számára visszautalásra kerül.

 

Fizetés, fuvarozás és számlakiállítás

A megrendelés leadása során az Ügyfél az alábbi fuvarozási módok közül választhat:

Személyes átvétel: Termékeink a webáruházban történt megrendelése után személyesen is átvehetők Vácon.

Ebben az esetben a rendelés feladását követően időpont egyeztetésre van szükség munkatársainkkal, hogy átvételkor biztosan raktáron legyen a megrendelt termékcikk.
A megrendelt termék átvételének lehetséges időpontjáról ügyintézőnk telefonon értesíti Önt! Személyes átvétel minden esetben ingyenes.

kiszállítás saját gépjárművel. Vác és vonzáskörzetében van lehetőség erre a szállítási módra. Aktuális településeket, ahol ez a szolgáltatásunk elérhető a weboldalon olvashatja.

 

Futárral történő házhoz szállítás egy külön szolgáltatás, amely nem kapcsolódik közvetlenül a termékekhez. A szállítást Ön külön szolgáltatásként rendeli meg. A Megrendelés leadása előtt a szállítási módok kiválasztásánál a vásárló kiválasztja és elfogadja a feltüntetett szállítási díjat. Ez a rendeléshez kapcsolódó számlán is külön tételként fog megjelenni.

 

Szállítási díjak:

Aktuális szállítási díjainkról a weboldalunkon ITT tájékozódhat.

Egyszeri 30.000,- Ft bruttó összeg felett a fuvarköltséget átvállaljuk, amennyiben a rendelt árucikkek egyben, egy csomagként feladhatók Magyarország területén belül és nem nehezebbek 40 kg-nál és csomagolással együtt egyik irányban sem nagyobbak 2 m-nél (kivéve Fox Post automatára történő szállítás, ahol maximum 25 kg és 60 cm x 36 cm x 62 cm méretű csomagok adhatók fel)

 

Futárral 40 kg felett és 2m-nél szélesebb vagy hosszabb, illetve csomagolással 40kg-nál súlyosabb termék esetén, Magyarország területén belül: egyedileg változó. Ezt az összeget kollégánk minden esetben telefonon egyezteti a vásárlóval a szállítás előtt.

 

Foxpost csomagautomaták (automatára történő csomagküldés).
Ezzel a szállítási móddal maximum 25 kg és 60 cm x 36 cm x 62 cm méretű csomagok adhatók fel. Amennyiben a megrendelés után kiderül, hogy nem lehet a termékeket ezzel a szállítási móddal feladni, kollégánk minden esetben telefonon  egyeztet a megrendelővel.
A csomagterminálok országszerte több mint 102 helyszínen, a legnépszerűbb bevásárlóközpontokban elérhetők. A bevásárlóközpontok légkondícionált belső tereiben elhelyezett terminálok biztosítják, hogy a csomag ne legyen kitéve fagynak, hőségnek, párának vagy pornak.

 

Az Ügyfél köteles a csomagot kézbesítéskor a futár előtt megvizsgálni, és termékeken, csomagoláson észlelt esetleges sérülés esetén köteles jegyzőkönyv felvételét kérni, sérülés esetén a csomagot nem köteles átvenni. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt a Szolgáltató nem fogad el.

 

A megrendelt termék vételárát készpénzben utánvétes fuvarozás esetén a futárnál, vagy személyesen fizetheti ki.
Fox Post csomagautomatáknál csak bankkártyás fizetési lehetőség van!
Futárnál fizethet bankkártyával is.
Saját gépjárművel történő kiszállítás esetén csak készpénzben tud fizetni!

Készpénzes fizetésen kívül a termék vételára kifizethető online bankkártyás fizetéssel, vagy a 10401103-50526971-68541001 számú bankszámlára való banki átutalással is.
Kérjük csak akkor utaljon a megadott számlaszámra, ha megkapta tőlünk a visszaigazolást és a díjbekérőt!

A Szolgáltató a megrendelt termékekről banki átutalás választása esetén díjbekérőt állít ki, amit másolatban megküld az Ügyfélnek. Az átutalás során az Ügyfél köteles az így megküldött díjbekérő sorszámát a közlemény rovatban megfelelően feltüntetni.

 

Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Weboldal felületére, különös tekintettel a

- nyilvánvalóan téves;

- a termék közismert, általánosan elfogadott, becsült árától jelentősen eltérő;

- rendszerhiba miatt hibásan megjelenő;

- "0" Ft-os vagy "1" Ft-os;

árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja az Ügyfél tájékoztatása során a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél elállhat vásárlási szándékától.

 

Át nem vett csomagok esetén:

Az át nem vett csomagok az üzemeltetőnek anyagi kárt okoznak!
Az át nem vett csomagok után cégünk leszámlázza a megrendelő által  MEGRENDELT csomag oda-vissza szállítási költségét és a csomagolási költséget. Ha ez az összeg nem kerül kiegyenlítésre akkor a jogi úton kerül behajtásra!

Az alábbi díjak lesznek kiszámlázva az át nem vett csomagoknál:

-Szállítási költség (oda-vissza): a kiszállító partnerünk által számlázott díj

-Csomagolási költség: 500 Ft

 

Az át nem vett csomagok esetén a szállítás díját a megrendelőre terheljük, újraküldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani! Ha Tisztelt Vásárlónk által át nem vett csomag hozzánk visszaérkezik és annak vételi szándékát (ennek módja: telefon, e-mail) felénk 8 napon belül továbbra sem jelzi, úgy regisztrációját töröljük és tárgy naptól számított 24 hónapig webáruházunkban vásárlást nem kezdeményezhet.

Ha az át nem vett csomagok szállítási díját és csomagolási költségét számla alapján 8 napon belül nem rendezi, annak a behajtását jogi úton tesszük meg! Még a legkisebb összegű szállítási díjnál is ezt az eljárást alkalmazzuk csomag át nem vétel esetén!

Amennyiben elektronikus díjbekérőre nem érkezik be az összeg, úgy postai úton lesz kiküldve a számla, melynek a további díja: 570 Ft

Tulajdonjog fenntartása

Az áruk tulajdonjoga csak a vételár és a Megaweld Kft. vételárhoz kapcsolódó egyéb járulékos követeléseinek teljes kiegyenlítésekor száll át az Ügyfélre. A tulajdonjog fenntartásának ideje alatt az Ügyfél nem rendelkezhet az áruval, azt nem idegenítheti el, és semmilyen módon nem terhelheti meg. Abban az esetben, ha a Megaweld Kft. a szerződési ajánlat megérkezését követő 48 órán belül email-ben nem igazolja vissza az ajánlat elfogadását, és az Ügyfél banki átutalás útján már megfizette a vételárat, úgy a Megaweld Kft. haladéktalanul intézkedik a teljes vételár visszautalásáról.

 

A fogyasztónak minősülő Ügyfél elállási joga

Ha az Ügyfél fogyasztónak minősül, megilleti az elállás joga a Webáruházon keresztül megrendelt termékek vonatkozásában a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. § alapján.

Az elállási jog gyakorlásának a határideje

-a termék átvételének napjától számított 14 nap.

-több termék adásvételekor, ha az egyes termékek szolgáltatása eltérő időpontban történik, az utoljára szolgáltatott termék átvételének napjától számított 14 nap.

-több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tétel vagy darab átvételének napjától számított 14 nap.

A fentiektől eltérően az Ügyfél jogosult az elállási jogát szerződés létrejötte, vagy a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolni.

 

Elállási / Felmondási nyilatkozat minta

(csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)

Címzett:

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében:

Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja:

A fogyasztó(k) neve:

A fogyasztó(k) címe:

A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

Kelt:

Az Elállási / Felmondási nyilatkozat mintát letöltheti INNEN.

 

Ügyfél kötelezettségei elállás esetén

Ha az Ügyfél elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, vagy email útján) a jelen ÁSZF elején feltüntetett elérhetőségek igénybevételével a Szolgáltató részére. Ebből a célból Fogyasztó felhasználhatja jelen ÁSZF-hez mellékelt elállási nyilatkozat mintát is.

Fogyasztó határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát a Szolgáltató részére. Az Ügyfelet terheli annak bizonyítása, hogy elállási jogát az itt meghatározott rendelkezéseknek megfelelően gyakorolta.

Elállás esetén az Ügyfél köteles a megrendelt terméket - és az esetlegesen a megrendelt termékhez járó ajándékba kapott terméket/termékeket - indokolatlan késedelem nélkül a Szolgáltatónak visszajuttatni, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni.

Elállás esetén az Ügyfél viseli a termék visszaküldésével összefüggésben közvetlenül felmerült költségeket.

Az Ügyfél köteles megtéríteni az elállással érintett termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatából eredő értékcsökkenését.
Ugyanúgy köteles az Ügyfél megtéríteni az elállással érintett termékhez ajándékként kapott termék/termékek jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatából eredő értékcsökkenését.

 

A Szolgáltató kötelezettségei elállás esetén

A Szolgáltató emailben haladéktalanul visszaigazolja az Ügyfél elállási nyilatkozatának megérkezését.

A Szolgáltató az Ügyfélnek visszajáró összeget az általa korábban igénybe vett fizetési móddal megegyező módon téríti vissza az elállásról való tudomásszerzésétől számított tizennégy napon belül. Az Ügyfélnek járó összeget a Szolgáltató mindaddig visszatarthatja, amíg az Ügyfél a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte. A két időpont közül ilyenkor a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

A megfizetett összeg visszatérítése során a Szolgáltató köteles az Ügyfél által korábban teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is visszatéríteni, kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy az Ügyfél a Szolgáltató által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.

A termék Szolgáltatóhoz történő visszaküldésének költsége az Ügyfelet terheli.

A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz a Szolgáltató, kivéve, ha az Ügyfél más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag az Ügyfelet semmilyen többletköltség nem terheli.

 

Eljárás fogyasztói panaszok esetén

A hibás termék miatt, vagy egyéb okból előterjesztett panaszát az Ügyfél előterjesztheti személyesen a Megaweld Kft. székhelyén, postai úton tértivevénnyel, telefonon vagy emailben a fenti elérhetőségek egyikén. Postai úton megküldött panasz esetén a Magyar Posta Zrt. hibájából eredő sikertelen kézbesítésekor a Megaweld Kft. nem vállal felelősséget. A panasz kezelését Társaságunk abban az esetben tudja elindítani, amikor a postai úton feladott panaszlevelet igazoltan kézbesítették.

A személyesen előterjesztett panaszt a Szolgáltató azonnal megvizsgálja, és szükség esetén orvosolja.

A postai, telefonos, vagy emailben előterjesztett panaszt a Szolgáltató haladéktalanul azonosító számmal látja el, amit egyidejűleg közöl az Ügyféllel is. A panasz kézhezvételét követő 30 napon belül a panaszt érdemben megvizsgálja, írásban megválaszolja, és szükség esetén orvosolja.

Ha a fogyasztó a panasz kezelésével nem ért egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, a Szolgáltató a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul jegyzőkönyvet vesz fel, és annak egy másolati példányát az Ügyfélnek

-szóban előterjesztett panasz esetén azonnal átadja

-egyéb úton előterjesztett panasz esetén a panasz kézhezvételét követő 30 napon belül érdemi válaszával együtt megküldi.

A Szolgáltató a panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát öt évig megőrzi.

 

A fogyasztóvédelmi hatóság eljárása

A fogyasztóvédelmi hatóság kijelöléséről szóló 387/2016. (XII. 2.) Korm. rendelet szerint közigazgatási hatósági ügyekben első fokon a járási hivatal, illetve a megyeszékhely szerinti járási hivatal, másodfokon országos illetékességgel a Pest Megyei Kormányhivatal jár el.

A járási hivatalok elérhetőségei: http://jarasinfo.gov.hu

A Fogyasztónak panasza esetén lehetősége van békéltető testülethez fordulni, melyek elérhetőségét itt találja:

 

Budapesti Békéltető Testület

Címe: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.

Telefonszáma: (+36-1) 488-2131

E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu

A magyarországi békéltető testületek listáját itt találja: http://www.fogyasztovedelem.kormany.hu/node/8579

A békéltető testület hatáskörébe tartozik a fogyasztói jogvita bírósági eljáráson kívüli rendezése. A békéltető testület feladata, hogy megkísérelje a fogyasztói jogvita rendezése céljából egyezség létrehozását a felek között, ennek eredménytelensége esetén az ügyben döntést hoz a fogyasztói jogok egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélő érvényesítésének biztosítása érdekében. A békéltető testület a fogyasztó vagy a Szolgáltató kérésére tanácsot ad a fogyasztót megillető jogokkal és a fogyasztót terhelő kötelezettségekkel kapcsolatban.

Online adásvételi vagy online szolgáltatási szerződéssel összefüggő határon átnyúló fogyasztói jogvita esetén az eljárásra kizárólag a fővárosi kereskedelmi és iparkamara mellett működő békéltető testület illetékes.

Az Ügyfél panasza esetén igénybe veheti az Uniós online vitarendezési platformot. A platform igénybe vétele egy egyszerű regisztrációt igényel az Európai Bizottság rendszerében. Ezt követően pedig bejelentkezés után nyújthatja be panaszát a fogyasztó a honlapon keresztül, amelynek címe: http://ec.europa.eu/odr

Szolgáltatót a békéltető testületi eljárásban együttműködési kötelezettség terheli. Ennek keretében köteles a válasziratát megküldeni a békéltető testület számára és a meghallgatáson egyezség létrehozatalára feljogosított személy részvételét biztosítani. Amennyiben a vállalkozás székhelye nem a területileg illetékes békéltető testületet működtető kamara szerinti megyébe van bejegyezve, a vállalkozás együttműködési kötelezettsége a fogyasztó igényének megfelelő írásbeli egyezségkötés lehetőségének felajánlására terjed ki.

 

Kellékszavatosság

Az Ügyfél a Szolgáltató hibás teljesítése esetén a Szolgáltatóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet. Az Ügyfél az átvétel időpontjától számított 2 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit, azokért a termékhibákért, amelyek a termék átadása időpontjában már léteztek. Két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait az Ügyfél érvényesíteni már nem tudja.

Az Ügyfél – választása szerint – kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ügyfél által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a Szolgáltató számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést az Ügyfél nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a Szolgáltató költségére az Ügyfél is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy a szerződéstől is elállhat. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

Az Ügyfél a választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban köteles viselni, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a Szolgáltató magatartása adott okot.

Az Ügyfél köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni a Szolgáltatóval.

Az Ügyfél közvetlenül a Szolgáltatóval szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

A szerződés teljesítésétől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha az Ügyfél igazolja, hogy a terméket a Szolgáltatótól vásárolta (számla vagy a számla másolatának bemutatásával). Ilyen esetben a Szolgáltató csak akkor mentesül a szavatosság alól, ha ezt a vélelmet megdönti, vagyis bizonyítja, hogy a termék hibája az Ügyfél részére történő átadást követően keletkezett. Amennyiben a Szolgáltató bizonyítani tudja, hogy a hiba oka az Ügyfélnek felróható okból keletkezett, nem köteles az Ügyfél által támasztott szavatossági igénynek helyt adni. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már az Ügyfél köteles bizonyítani, hogy az általa felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

Ha az Ügyfél a szavatossági igényét a terméktől - a megjelölt hiba szempontjából - elkülöníthető része tekintetében érvényesíti, a szavatossági igény a termék egyéb részeire nem minősül érvényesítettnek.

 

Termékszavatosság

A termék (ingó dolog) hibája esetén a fogyasztónak minősülő Ügyfél – választása szerint – az előző pontban meghatározott kellékszavatossági jogot vagy a termék gyártójával, illetve forgalmazójával szemben termékszavatossági igényt érvényesíthet. Az Ügyfelet nem illeti meg az a jog, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyidejűleg érvényesítsen. Termékszavatossági igény eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét az Ügyfél a gyártóval szemben érvényesítheti.

Termékszavatossági igényként az Ügyfél kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén az Ügyfélnek kell bizonyítania.

Egy termék akkor minősül hibásnak, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Termékszavatossági igényét az Ügyfél a forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. Az Ügyfél a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a gyártóval közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a fogyasztó felelős.

A gyártó, forgalmazó kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

-a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

-a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

-a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak, forgalmazónak a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

 

Kötelező jótállás

A Szolgáltatót termékeire vonatkozóan a Polgári törvénykönyv és a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet alapján jótállási kötelezettség terheli, amely azt jelenti, hogy a jótállás időtartama alatt a felelősség alól csak akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba a termék nem rendeltetésszerű használatára vezethető vissza.

A jótállás időtartama a tényleges teljesítéssel, tehát a terméknek az Ügyfél részére történő átadásával, vagy ha az üzembe helyezést a Szolgáltató vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napja. Tartós fogyasztási cikknek minősülnek az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22.) Kormányrendelet mellékletében felsorolt termékek, melyekre a jogszabály egy éves kötelező jótállási időtartalmat ír elő. A rendelet (tárgyi) hatálya csakis az új, Magyarország területén kötött fogyasztói szerződés keretében értékesített és a rendelet mellékletében felsorolt termékekre vonatkozik.

Nem tartozik jótállás alá a hiba, ha annak oka a termék Ügyfél részére való átadását követően lépett fel, így például, ha a hibát

-szakszerűtlen üzembe helyezés (kivéve, ha az üzembe helyezést a Szolgáltató, vagy annak megbízottja végezte el, illetve ha a szakszerűtlen üzembe helyezés a használati-kezelési útmutató hibájára vezethető vissza)

-rendeltetésellenes használat, a használati-kezelési útmutatóban foglaltak figyelmen kívül hagyása,

-helytelen tárolás, helytelen kezelés, rongálás,

-elemi kár, természeti csapás okozta.

A jótállás  nem vonatkozik a 10.000,- Ft alatti árkategóriába eső termékekre, továbbá az üzemszerűen kopó alkatrészekre, az ezen kopó alkatrész által okozott járulékos meghibásodásokra és a külső behatás által előidézett meghibásodásokra sem.

Jótállás keretébe tartozó hiba esetén az Ügyfél a kellékszavatosság szabályai szerint gyakorolhatja jogait.

Ha az Ügyfél a termék meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a Szolgáltató köteles a terméket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

A kijavítást vagy kicserélést – a termék tulajdonságaira és az Ügyfél által elvárható rendeltetésére figyelemmel – megfelelő határidőn belül, az Ügyfél érdekeit kímélve kell elvégezni.

A kijavítás során a termékbe csak új alkatrész kerülhet beépítésre.

Nem számít bele a jótállási időbe a kijavítási időnek az a része, amely alatt az Ügyfél a terméket nem tudja rendeltetésszerűen használni. A jótállási idő a terméknek vagy a termék részének kicserélése (kijavítása) esetén a kicserélt (kijavított) termékre (termékrészre), valamint a kijavítás következményeként jelentkező hiba tekintetében újból kezdődik.

A jótállási kötelezettség teljesítésével kapcsolatos költségek a Szolgáltatót terhelik.

A Szolgáltató jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

Az Ügyfelet azonban nem illeti meg az a jog, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan érvényesítsen. Ezen korlátozásoktól függetlenül az Ügyfelet a jótállásból fakadó jogok a kellék- és termékszavatosságtól függetlenül megilletik.

A jótállás nem érinti az Ügyfél jogszabályból eredő – így különösen kellék- és termékszavatossági, illetve kártérítési – jogainak érvényesítését.

 

2020.06.01.

Adatkezelési tájékoztató
ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

Utolsó módosítás: 2020. 06. 01.

Az Európai Unió tagállamaira vonatkozó egységesített adatvédelmi szabályozás (GDPR) értelmében az alábbiak szerint rendelkezünk a személyes adatok védelméről, azok, gyűjtéséről, kezeléséről, feldolgozásáról és megosztásáról.

 

Általános rendelkezések és elérhetőségek

A jelen adatkezelési tájékoztató („Tájékoztató”) azon személyes adatokra vonatkozik, amelyeket Önről a Megaweld Kft. („Adatkezelő”), mint a hegesztogepbolt.hu weboldal („weboldal”) üzemeltetője gyűjt és kezel.

Az Adatkezelő címe: 2600 Vác, Szabó Károly utca 3.

Cégjegyzékszám: 13-09-205703

Adószám: 27941694-2-13

Az Adatkezelő elérhetősége, amiken keresztül a Felhasználó jelen tájékoztatóba foglalt jogait gyakorolhatja:

Email: info@hegesztogepbolt.hu

Telefonszám: +36-70 226-3563

Levelezési cím: 2600 Vác, Szabó Károly utca 3.

 

A Tájékoztató frissítése és elérhetősége

Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy a jelen Tájékoztatót egyoldalúan módosítsa. Erre tekintettel ajánlott rendszeresen látogatni az hegesztogepbolt.hu weboldalt abból a célból, hogy figyelemmel kísérhesse a változásokat. A tájékoztató hatályos tartalma ugyanitt folyamatosan megismerhető és lementhető.

 

A Tájékoztató megismerése és elfogadása

Az adott személyes adat vagy információ rendelkezésre bocsátásával Ön kijelenti, hogy a jelen Tájékoztatónak az adat vagy információ rendelkezésre bocsátásának időpontjában hatályos változatát megismerte és kifejezetten elfogadta.

 

A kezelt adatok köre és adatkezelési célok

A weboldalon keresztül nyújtott szolgáltatások biztosítása érdekében Önnel kapcsolatos adatokat kérhetünk, valamint Ön az Adatkezelővel való kommunikációja során is önkéntesen rendelkezésünkre bocsáthat bizonyos adatokat. Az általunk gyűjtött információk egy része az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”) 3. § 2. pontja szerint „személyes adat”.

A kezelt adatok köre, az adatkezelési célok, valamint az adatkezelés időtartama és az adatokhoz való hozzáférésre jogosultak köre:

Az adatkezelés megnevezése és célja

Az adatkezelés jogalapja

A kezelt adatok köre

Az adatkezelés időtartama

Hírlevelek küldése

A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény („Grt.”) 6. § (1) szerint az érintett személy előzetes, egyértelmű és kifejezett hozzájárulása

Név

Email cím

IP cím és a látogatás dátuma

Operációs rendszer és böngészőprogram típusa

Az érintett által adott hozzájárulás visszavonásáig.

A megrendelt szolgáltatások teljesítése, követelések behajtása és számlák kiállítása

Az érintett hozzájárulása (Infotv. 5. § (1) bekezdés a,)

Név

Email cím

Teljes cím (város, irányítószám, cím)

Telefonszám,
IP cím és a látogatás dátuma

Operációs rendszer és böngészőprogram típusa

Az érintett által adott hozzájárulás visszavonásáig. Visszavonás hiányában a megrendelés teljesítésétől számított, Ptk. 6:22. § szerinti 5 évig. A hozzájárulás visszavonása ellenére a személyes adat továbbra is kezelhető, ha arra a szerződés teljesítése, vagy követelés érvényesítése érdekében arra szükség van (Info tv. 6. § (5) bekezdés).

Ha az adatokat az Adatkezelő a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § szakasza alapján köteles megőrizni, akkor az adatokat az Adatkezelő az érintett hozzájárulásától függetlenül csak a felhasználói fiók megszűnését követően 8 év múlva törli. A gyakorlatban ilyen eset, ha az adatok a könyvelést alátámasztó iratok részét képezik, például az Adatkezelő és az ügyfél közötti szerződéskötéssel kapcsolatos dokumentumokban (pl megrendelésben) vagy a kiállított számlán szerepelnek.

Véleményírás, értékelés

 

 

Az érintett hozzájárulása (Infotv. 5. § (1) bekezdés a,)

Név

Email cím

IP cím és a látogatás dátuma

Operációs rendszer és böngészőprogram típusa

Az érintett által adott hozzájárulás visszavonásáig.



Automatizált adatfeldolgozással hozott döntés

Automatizált adatfeldolgozás után kerül sor a megrendelés megtörténtét visszaigazoló levelek kiküldésére. Ennek során az ön által korábban megadott email címre egy automatikusan generált emailt küldünk azért, hogy Önt tájékoztassuk a megrendelése megérkezéséről.

 

Adatfeldolgozásra jogosult személyek

Az Adatkezelő az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzésére az alábbi táblázatban felsorolt adatfeldolgozókat veszi igénybe. Az adatfeldolgozónak a személyes adatok feldolgozásával kapcsolatos jogait és kötelezettségeit az Infotv., valamint az adatkezelésre vonatkozó külön törvények keretei között az Adatkezelő határozza meg. Az általa adott utasítások jogszerűségéért az Adatkezelő felel. Az adatfeldolgozó az adatkezelést érintő érdemi döntést nem hozhat, a tudomására jutott személyes adatokat kizárólag az Adatkezelő rendelkezései szerint dolgozhatja fel, saját céljára adatfeldolgozást nem végezhet, továbbá a személyes adatokat az Adatkezelő rendelkezései szerint köteles tárolni és megőrizni.

 

Cofidis Online Áruhitel

 

A felhasználó a Cofidis Áruhitel igénylése esetén kifejezetten elfogadja, hogy a következő – a szerződéskötéshez szükséges – adatai hiteligénylés benyújtása céljából átadásra kerülnek a Cofidis Magyarországi Fióktelepe számára: teljes név, születési dátum (év/hó/nap), édesanyja neve, telefonszám, e-mail cím, rendelés azonosító, rendelés értéke, rendelt termékek megnevezése, választott hitelkonstrukció paraméterei. A felhasználó kifejezetten elfogadja, hogy az adatok átadása után a Cofidis Magyarországi Fióktelepének üzletszabályzatában, illetve adatkezelési tájékoztatójában foglaltak az irányadóak, az átadott adatok kezelésére (így azok megőrzésére, törlésére) is vonatkozóan.

TÁJÉKOZTATÁS – FÜGGŐ KÖZVETÍTŐ ÁLTAL A PÉNZÜGYI SZOLGÁLTATÁS KÖZVETÍTÉSÉT MEGELŐZŐEN

Az adatfeldolgozó neve és elérhetősége

Az adatfeldolgozó által megismert személyes adatok, és az adatfeldolgozás során ellátott tevékenység

Az adatfeldolgozás időtartama

Magyar Posta Zrt.
1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.

A felhasználó által a honlapon keresztül megadott személyes adat.

 

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: a házhoz szállítás lebonyolításáig tart.

GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft.
2351 Alsónémedi, GLS Európa u. 2.

A felhasználó által a honlapon keresztül megadott személyes adat.

 

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: a házhoz szállítás lebonyolításáig tart.

 

Adattovábbítás címzettjei

OTP Mobil Kft.
1143 Budapest, Hungária krt. 17-19.

A továbbított adatok köre az online fizetés lebonyolítása érdekében: számlázási név, számlázási cím, fizetendő összeg.

 

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: az online fizetés lebonyolításáig tart.

 

 

 

Reklámlevelek küldése

A regisztráció során megadott elektronikus levélcímekre hirdetést vagy reklámot (hírlevél) tartalmazó leveleket az Adatkezelő csak a felhasználó kifejezett hozzájárulásával, a jogszabályi előírásoknak megfelelő esetekben és módon küld. A felhasználó bármikor leiratkozhat a hírlevélről a hírlevél alján elhelyezett link segítségével, vagy az alábbi elérhetőségek egyikén:

Levélben: Megaweld Kft., 2600 Vác, Szabó Károly utca 3.

E-mail útján: info@hegesztogepbolt.hu

 

Sütik és web beacon-ok, névtelen információk a weboldalaink használatán keresztül

A Felhasználó hozzájárul ahhoz, hogy az Adatkezelő a Felhasználó gépén adatokat tartalmazó file-t (cookie/süti) helyezzen el. A cookie-k célja a visszatérő felhasználók azonosítása, a Felhasználók szolgáltatásokkal való ellátása és a weboldal kényelmi funkcióinak támogatása.

Ön beállíthatja web böngészőjét, hogy elfogadjon minden sütit, vagy elutasítsa mindet. Mindegyik web böngésző különböző, így kérjük. használja keresője “Segítség” menüjét a sütik beállításainak módosításához. Például a Microsoft Internet Explorer esetében, Ön törölheti vagy kikapcsolhatja a sütiket az “Eszközök/Internet Beállítások” opció választásával és módosíthatja biztonsági beállításait. A sütik természetével, valamint kikapcsolásukkal kapcsolatos további információt a http://www.youronlinechoices.com/hu/ oldalon talál. A Weboldal a sütik segítségével történő működésre készült, így azok kikapcsolása hatással lehet a Weboldal használhatóságára, és megakadályozhatja, hogy Ön annak minden előnyét kihasználja.

A Weboldalon használt cookie-k:

  • Analitika, követő
  • Felhasználó azonosító session cookie

 

Adatbiztonsági intézkedések

Az Adatkezelő minden tőle elvárható szükséges intézkedést megtesz az adatok biztonsága érdekében, gondoskodik azok megfelelő szintű védelméről különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés ellen. Az Adatkezelő az adatok biztonságáról megfelelő technikai (pl. logikai védelem, különösen a jelszavak és kommunikációs csatornák titkosítása) és szervezési intézkedésekkel (fizikai védelem, különösen az Adatkezelő munkavállalóinak adatbiztonsági képzése, az információkhoz való hozzáférés korlátozása) gondoskodik.

Kérjük, segítsen nekünk az információk megóvásában azzal, hogy nem használ nyilvánvaló bejelentkezési nevet illetve jelszót, valamint a jelszavát rendszeresen megváltoztatja, kérjük továbbá, hogy jelszavát ne tegye hozzáférhetővé más személy számára.

 

Az érintett jogai és jogorvoslati lehetőségei

Az érintett személy kérelmezheti az adatkezelőnél: (a) tájékoztatását személyes adatai kezeléséről, (b) személyes adatainak helyesbítését, valamint (c) személyes adatainak – a kötelező adatkezelés kivételével – törlését vagy zárolását. Az adatkezelő köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 25 napon belül, közérthető formában, az érintett erre irányuló kérelmére írásban megadni a tájékoztatást. A tájékoztatás megadása ingyenes, ha a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos adatkörre vonatkozóan tájékoztatási kérelmet az adatkezelőhöz még nem nyújtott be. Egyéb esetekben költségtérítés állapítható meg.

Ha az adatkezelő az érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 25 napon belül írásban vagy az érintett hozzájárulásával elektronikus úton közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait.

Az Infotv. 21. §-ban meghatározott esetekben az érintett személy tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen. Az adatkezelő a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja.

A felhasználó az Infotv., valamint a Polgári Törvénykönyv alapján bíróság előtt érvényesítheti jogait, továbbá Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C) fordulhat az adatkezelő adatkezelési gyakorlatával kapcsolatban felmerült panasza esetén. Az adatkezeléssel kapcsolatos részletes jogokat és jogorvoslati lehetőségeket részletesen az Infotv. 13-17. és 30. alfejezetei tartalmazzák.

Valamely eljárás kezdeményezése előtt javasolt az adatkezelőnek elküldeni a panaszt.